Knjige

08:02:00

Bok , 
evo me opet. U ovom postu ću vam pokazati neke moje knjige , favorite. Slike koje ćete vidjeti su moje. Ako ne volite čitati , molim vas , uzmite jednu od ovih knjiga  u ruke ( vjerojatno ćete  uzeti najkraću , ali bar ćete uzeti jednu ) i onda procijenite volite li čitanje ili ne. Ja volim , no nisam baš fan lektira. Možda zato i vi mislite da je čitanje bezveze , zbog lektire , ali vjerujte mi nije. Uđete u neki novi svijet , čitate o njemu , zaljubite se u njega...krenimo:

1.Dianna Wynne Jones
   Howlov Putujući Dvorac

Uzbudljiva knjiga , bar tako zvuči ( nisam još pročitala , nego pogledala crtić ). Evo o čemu se radi:U zemlji Ingariji, gdje doista postoje čizme od sedam liga i plaštevi nevidljivosti, prilično je nesretna okolnost biti rođen kao najstarija od tri sestre. Zna se da ćeš prva doći na red da doživiš neuspjeh, i to najteži, kada sve tri krenete tražiti sreću.

Sophie Hatter nije krenula tražiti sreću. Voljela je čitati, pa je ionako znala da je ne čeka blistava budućnost. Kad su njezine mlađe sestre počeli salijetati udvarači, Sophie je ostala raditi u obiteljskoj klobučarnici. Ali nevolja ju je zadesila, i to najgora, kad se usudila svojeglavo odgovoriti sâmoj Vještici Pustošnici. Prije nego što se Sophie i snašla, postala je izborana starica od devedeset ljeta. I što joj je onda preostalo nego se zaviti u maramu i krenuti od kuće – ne u potragu za srećom, već u brda, gdje je nitko neće prepoznati… iako se brdima upravo u to doba kretao dvorac čarobnjaka Howla, za kojega se pričalo da salijeće mlade djevojke i isisava im duše, ili im pak jede srca. Ali ma kako zloglasan bio, kako bi joj taj Howl mogao nauditi gore od Vještice Pustošnice?

Howlov putujući dvorac u proteklih se dvadeset godina usadio u srca nebrojenih čitatelja. Ovo duhovito i duboko dirljivo djelo britanske spisateljice Diane Wynne Jones nedavno je ekranizirao velikan japanske animacije Hayao Miyazaki, približivši ga novom naraštaju poklonika svih životnih dobi.

Algoritam ponosno predstavlja prvi hrvatski prijevod ovog suvremenog klasika iz pera Vladimira Cvetkovića Severa, obogaćen grafikama Tima Stevensa i naslovnom ilustracijom Igora Kordeja.


-Algoritam


http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=64&id=110746#.VyYKHPl97Gg


2.Neil Gaiman
   Ocean Na Kraju Staze

Ovu knjigu sam pročitala i bila je odlična! Na nekim mjestima malo zbunjujuća , ali sve u svemu mi se jaaaako svidjela. Neil Gaiman je inače jako dobar pisac , jedan od najpopularnijih u Americi , a i diljem svijeta:“Uspomene iz djetinjstva znaju ostati prekrivene i prikrivene naknadnim stvarima, poput dječjih igračaka zaboravljenih na dnu pretrpanog ormara odraslih, ali nikad se ne izgube zauvijek.
Knjiga koju držite u ruci tanak je svezak, ali dubok poput oceana. Ona priča o povratku u rodni kraj, o vožnji cestom koja je nekoć bila puka seoska staza… i o dosezanju mjesta gdje uspomene ostaju žive. Ocean na kraju staze razmatra djetinjstvo, ali nije dječja knjiga; razlaže načine na koje ono određuje i uvjetuje odrasle godine, no uvijek ostaje skriveno, nikad posve dokučivo, nikad posve spremno za oblikovanje u sjećanju. Možda zato što se u njemu kriju spoznaje o grozotama koje odrasli nipošto ne bi smjeli znati.
Uronite s Neilom Gaimanom u vrijeme kad ste imali sedam godina: kad ste bili slabi i često posve bespomoćni, ali kad ste u isti mah znali kako se to točno u kapljici vode može kriti cijeli svemir.
Ova nova knjiga autora Američkih bogova, Koraline, Zvjezdane prašine, Knjige o groblju i stripovskih fenomena Sandman i 1602 već je požnjela brojna svjetska priznanja i uvukla se u srca kako starih poklonika Neila Gaimana, tako i onih koji su ga kroz nju tek otkrili – i zavoljeli.
Ocean na kraju staze u hrvatskom izdanju dolazi uz originalno likovno rješenje Stardust LAB-a i u prijevodu Vladimira Cvetkovića Severa.


- Algoritam


http://www.algoritam.hr/?

m=1&p=proizvod&kat=22&id=164937#.VyYscPl97Gg3.Suzanne Collins
   Igre Gladi


Ima tri nastavka , ja imam i pročitala sam 1. Avantura , pustolovina , borba za preživljavanje i film , sve to dolazi u ovoj uzbudljivoj seriji , odnosno triologiji:


U ne tako dalekoj budućnosti Sjedinjene Američke Države su propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom. Na njihovu se mjestu iz pepela uzdigao Panem, država podijeljena na vladajući Kapitol i dvanaest okruga. U znak odmazde zbog davnašnjeg ustanka, Kapitol svake godine nasumično odabire dvoje mladih predstavnika iz svakog okruga kako bi sudjelovali na Igrama gladi. Dijelom zabava za mase, dijelom taktika zastrašivanja podčinjenih okruga, Igre gladi prikazuju se putem televizije diljem Panema. Dvadeset četvero sudionika prisiljeno je ubijati svoje protivnike, a ostatak nacije dužan je Igre pratiti.

Kada malena Prim bude izvučena kao predstavnica rudarskog okruga, njena starija sestra, šesnaestogodišnja Katniss, javit će se dobrovoljno kako bi je zamijenila. Katniss i njezin suborac Peeta, sin pekara čije se borilačke vještine naoko mogu mjeriti s onima štruce kruha, suprotstavit će se predstavnicima drugih okruga, među kojima su i Karijeristi, borci daleko snažniji od njih, koji za taj nastup treniraju cijeli svoj život. Uzbudljiv put mladih nenadanih junaka Suzanne Collins ispričala je u britkoj trilogiji koja broji nastavke: Igre gladiPlamen i Šojka rugalica.

Filmska senzacija dolazi nam u proljeće 2012. godine; Lions Gate Entertainment za visokobudžetnu ekranizaciju Igara gladi angažirao je mlade zvijezde u usponu, poput Jennifer Lawrence, Josha Hutchersona i Liama Hemswortha, ali i holivudske legende Woodyja Harrelsona, Stanleyja Tuccija i Donalda Sutherlanda.

Hrvatski prijevod potpisuje Mladen Kopjar, a naslovna ilustracija je preuzeta s originala.
-Algoritam
http://www.algoritam.hr/?
m=1&p=proizvod&kat=423&id=142050#.VyYvNfl97Gg
4.Rick Riordan
   Kradljivac Gromova: Percy Jackson I Olimpijci

Grčka mitologija + današnji svijet = odlična priča. Prvi dio sam pročitala do pola i čitam i jednostavno je S-A-V-R-Š-E-N-A:

Dvanaestogodišnjeg Percyja Jacksona izbacit će iz još jednog internata. Bez obzira na to koliko se trudio, čini se da se nikako ne prestaje uvaljivati u nevolje. No zar se od njega zbilja očekuje da stoji po strani i ne čini ništa dok mu školski nasilnici zlostavljaju jadnog, žgoljavog najboljeg prijatelja? Ili da se uopće ne brani kad se učiteljica pretvori u krvožedno čudovište koje ga želi ubiti? Naravno, Percyju za epizodu s profesoricom-čudovištem nitko ne vjeruje, a nije siguran ni vjeruje li u nju i on sam. Sve dok ga u ljetnom kampu ne počne proganjati minotaur.

Najednom će iz Percyjeve knjige grčke mitologije početi izlaziti pravi živi likovi i razbježati se uokolo. Sam Percy ubrzo će shvatiti da su bogovi na planini Olimp itekako živi i sad, u dvadeset prvom stoljeću. A što je još gore, neke je od njih uspio i razljutiti: ukraden je Zeusov najvažniji grom, a Percy glavom i bradom glavni je osumnjičeni.

U prijevodu Andree Marić i uz filmsku naslovnu ilustraciju, predstavljamo prvu priču Ricka Riordana iz serijala o Percyju Jacksonu.


-Algoritam

http://www.algoritam.hr/?
m=1&p=proizvod&kat=28&id=134141#.VyYxlvl97Gg


5.J.K.Rowling
   Harry Potter
Svi sigurno znate Harrya Pottera , jedni bolje od drugih. No jeste li pročitali knjige? Ja sam prvu i drugu do pola i sad krećem na treću ( prije moram pročitati drugu , normalno ). Ako kojim slučajem ne znate o čemu se ove knjige rade , evo:

Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba. Deset je dugih i neveselih ljeta Harry proveo kao neželjen gost pod krovom Dursleyjevih, pod grdnjom navijek ljute tete Petunije, pod podozrivim pogledom neugodnog tetka Vernona i pod pakosnim udarcima bratića Dudleyja.
A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma! Tajanstvena pisma naslovljena na gospodina Harryja Pottera, opasna pisma koja mu tetak Vernon nikako nije želio pokazati, čarobna pisma ispisana smaragdnozelenom tintom, iz kojih bi Harry mogao saznati istinu!
A istina je da Harryjevi roditelji nisu poginuli u prometnoj nesreći, i istina je da Harry Potter nije sasvim običan dječak, i istina je da na jesen ipak neće morati krenuti u peti razred obližnje škole.
Harry Potter je naime izravno i pismeno pozvan u Hogwarts, najpoznatiju školu vještičarenja i čarobnjaštva, jer Harry Potter je zapravo prirodno nadaren čarobnjak, kao što su bili i njegovi roditelji. Harry Potter je čak i više od toga: u svijetu čarobnjaka Harry Potter je legenda, samo što on o tome još uopće nema pojma.

Britanska književnica Joanne K. Rowling smislila je prvi roman o Harryju Potteru šetajući se sa svojom tromjesečnom bebom ulicama Edinburgha kao nezaposlena, samohrana majka na socijalnoj pomoći. Njezina razigrana priča o dječaku-čarobnjaku neuništiva duha i odvažna srca kao čarolijom osvojila je svijet. Harry Potter preveden je na dvadeset osam jezika, tiskan u više od dvadeset milijuna primjeraka; na filmskom platnu okušat će se protiv najjačih protivnika, a J. K. Rowling obećala je najmanje sedam nastavaka, za svaku Harryjevu školsku godinu po jedan. Zlatko Crnković će ih za hrvatske čitatelje prevesti malo bržim tempom, a izvorna likovna oprema američke ilustratorice Mary GrandPre krasit će sva hrvatska izdanja.

Harry Potter i kamen mudraca J. K. Rowling prva je knjiga u novoj ediciji za mlade, biblioteci “Arboretum” nakladničke kuće “Algoritam”.


-Algoritam

http://www.algoritam.hr/?
m=1&p=proizvod&kat=62&id=841#.VyY15Pl97Gg


6. Meg Cabot
   Princezini DnevniciOdlična / odlične knjige , tjeraju vas na čitanje i ne spuštanje knjige. No , jedna bezvezna stvar - u Algoritmu nema 1. dijela. :( No , svejedno odlične su. Ja sam pročitala 2. i 3. ( ? ) , ali nastavljam:

2.knjiga
Baš kad je pomislila da sama činjenica što je prestolonasljednica male europske kneževine i nije tako velika bediška, Mia će uvidjeti kako ponekad stvari mogu krenuti i s lošega na gore. Mama je upravo obznanila da je trudna s Mijinim profesorom iz matematike. To je već bed. Baka želi organizirati glamurozno vjenčanje za mamu i profesora. Definitivno, još veći bed. Povrh svega počnu joj stizati ljubavne e-mail poruke od anonimnog frika i situacija prijeti da postane totalna bedara (naravno, osim ako tajanstveni frik nije Michael). A kada Mia sve to izbrblja najnovijoj curi svoga tate i to pod reflektorima najgledanijeg talk-showa u Americi – e pa bed nije dovoljno jaka riječ za to.
Princezu pod reflektorima, drugi nastavak Princezinih dnevnika, trenutno najprodavanije serije romana za mlade na hrvatski je prevela Ana Batinić, a ilustraciju je izradio Nenad Martić.

-Algoritam7.Cassandra Clare 
   Instrumentarij Smrtika I Mehanički Anđeo
<3 <3 <3 Jednostavno su odlične! Prvo pročitate seriju Instrumentarij Smrtnika , pa onda Mehanički Anđeo ( triologija ). Casandra Clare , upravo piše novu seriju , koja nažalost još nije prevedena na hrvatski , ali nadajmo se da hoće:

Kada petnaestogodišnja Clary Fray kao mjesto za noćni izlazak s najboljim prijateljem Simonom odabere klub Pandemonij u New Yorku, ni u snu ne očekuje da bi tamo mogla svjedočiti umorstvu – a još manje da će ga počiniti troje tinejdžera čija su tijela prekrivena neobičnim tetovažama. Clary bi bila pozvala policiju, ali kako im objasniti što se dogodilo kad se tijelo ubijenog počelo postupno smanjivati, da bi na koncu i posve nestalo, a ubojice su vidljivi samo njoj?

I sam zapanjen što ih obična ovozemka može vidjeti, jedan od mladih ubojica predstavlja se kao sjenolovac – pripadnik tajnog plemena ratnika koji život posvećuju ubijanju demona. Anđeoska izgleda i drska ponašanja, tajanstveni mladić će u sljedećih dvadeset četiri sata Clary uvući u svoj neobičan svijet. No kad Claryna majka neobjašnjivo nestane, a nju samu napadne demon, sjenolovci će posumnjati da je Clary više od obične ovozemke…

Grad od Kostiju prvi je roman u serijalu Instrumentarij smrtnika Cassandre Clare koji je mjesecima zauzimao vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga; prodan je u više milijuna primjeraka te preveden na trideset pet jezika, a ekranizacija s mladim holivudskim zvijezdama Lily Collins i Jamiejem Campbellom Bowerom upravo je u tijeku. Fantastična pustolovina u prijevodu Andree Bagović odvest će vas na vožnju za koju ćete poželjeti da nikad ne završi.


-Algoritam

http://www.algoritam.hr/?
m=1&p=proizvod&kat=22&id=142054#.VyY5f_l97Gg8. James Patterson i Gabrielle Charbonnet
      Vještica I Čarobnjak

Nisam još pročitala , ali čula sam glasine da je SUPER. Zvuči jednostavo odlično. Uskoro počinjem s čitanjem:

Sve se promijenilo preko noći. Ljudi nisu dovoljno pazili i društvu je zauvijek oteto sve ono što je važno. Sve je nestalo u trenu. Sloboda i pravda. Ljubav i prijateljstvo. Obitelj i vjera. Nestalo je djetinjstvo.

Začuli su se koraci vojnika koji su došli po njih i odveli ih usred noći iz njihova doma. Wisty i Whit Allgood su samo djeca, koju su odvojili od roditelja i rekli im da je nastupilo vrijeme Novog poretka – nove, svijetle budućnosti koja iskvarene i iluzorne slobode takozvanog demokratskog društva zamjenjuje višom disciplinom. Ona je plod mnogih godina planiranja, preciznog odašiljanja poruka i pažljivo nadziranih izbora. Rekli su im da je došlo vrijeme za poduzimanje koraka kojima se eliminiraju otpadnici, kriminalci i svi koji prijete blagostanju te vrijednostima Novog poretka. Zatočili su ih, sudili im i prozvali ih vješticom i čarobnjakom. Nisu razumjeli te optužbe niti novi poredak. Pokušali su se prilagoditi. A onda su shvatili i otkrili da posjeduju nevjerojatne moći koje bi im mogle pomoći da se spase. Možda mogu spasiti i roditelje… a možda i svijet.

U prvoj knjizi serijala Vještica i čarobnjak James Patterson i Gabrielle Charbonnet započinju nevjerojatno uzbudljivu priču o distopijskoj budućnosti Novog poretka i mladim junacima i njihovoj borbi da spase budućnost svijeta. Nastavci slijede, a na hrvatski će ih, baš kao što je učinio i s ovim, vješto prenijeti Ozren Doležal.

-Algoritam9.Colleen Hoover
   Bez Nade

Collen Hoover je jedna od najvećih spisateljica u ovo doba. Nisam pročitala , ali znam da ću uživati. O čemu se radi:
Dvoje mladih ljudi s teškom prošlošću kreće na strastveno, fascinantno putovanje prema otkrivanju pouka o življenju, ljubavi, povjerenju  i, iznad svega, moći izlječenja koju može donijeti samo istina.

Sky, učenica četvrte godine srednje škole, upoznaje Deana Holdera, dečka kojega prati glas o promiskuitetnosti ravnoj njezinoj. Već od prvog susreta on je ispunjava stravom, ali ne može ga izbaciti iz misli. U njemu ima nečega što budi uspomene na njezinu duboko nesretnu prošlost, na vrijeme koje se svom silom trudila potisnuti. Iako ga je čvrsto odlučila izbjegavati, njegovo neumoljivo proganjanje i zagonetni osmijeh slome joj moć obrane i između njih nastane sve čvršća veza.

No, Holder cijelo to vrijeme čuva svoje tajne. Kad one budu otkrivene, Sky će se zauvijek promijeniti, a njezino  povjerenje prema svijetu moglo i pasti kao žrtva  istine…

Colleen Hoover postala je fenomen suvremenog izdavaštva nizom knjiga objavljenim samo u elektroničkom izdanju – sve dok nije došla do književnih izdavača i vinula se na vrh ljestvice The New York Timesa. Njezino najpopularnije djelo, roman Bez nade, djelo je koje oduzima dah i vraća čaroliju prve ljubavi.

Algoritam vam donosi ovaj roman u prijevodu Zrinke Budak i s prekrasnom naslovnicom koju je za vas osmislio Stardust LAB.

-Algoritam10.Matt Haig

    Radleyjevi

Zanimljiva priča:
Dr. Peter Radley sa svojom se ženom Helen i dvoje djece sklonio iz užurbanog Londona u provincijsko mjestašce Bishopthorpe, u kojem svi žive naizgled običnim životom. Radleyjevi su uzoriti članovi svoje ekskluzivne zajednice koji se čvrsto drže pravila izPriručnika za apstinente (čija osnovna uputa glasi: Ponašaj se poput normalnog ljudskog bića). No bračni par ima jedan mali problem; nisu, naime, još otkrili ni svojoj petnaestogodišnjoj kćeri Klari niti sedamnaestogodišnjem sinu Rowanu da su Radleyjevi ustvari - vampiri.

Naime, svi “normalni” vampiri žive među nama kao vegetarijanci, a oni drugi imaju tajni dogovor s britanskom vladom o tihoj toleranciji dokle god svoju žeđ za krvlju zadovoljavaju uklanjajući nepoželjne osobe s lica zemlje. No i među njima ima vampira koji biraju svoje žrtve mimo zakona i dogovora.

Peter odavno sumnja da bi njegov brat Will mogao biti jedan od takvih te se kloni bilo kakvog susreta s njim. No kada jedan neželjeni incident probudi vampirsku krv u Klari, čini se da Radleyjevi nemaju izbora nego pozvati Willa upomoć. Komplikacije koje će uslijediti učinit će ovaj u početku duhoviti roman napetim trilerom u kojem će naglo odrastanje dvoje mladih Radleyjevih postati centralna tema u borbi dobra i zla.

Svim ljubiteljima vampirske književnosti Matt Haig ponudio je sasvim originalno djelo žanra, s referencama na vampirsku pop kulturu i promišljenim uvidima u prirodu moralnosti odraslih i identiteta mladih. Prijevod na hrvatski djelo je Jane Merlin.

-Algoritam11.John Green
     Greška U Našim Zvijezdama

Znate jedinstvenu priču? Ne? E,pa ova je jedna od tih:

Augustus ima sedamnaest godina, Hazel šesnaest. Sretnu se i zaljube jedno u drugo. Ona ima rak u posljednjoj
fazi, on je zloćudnu bolest pobijedio, ali ostao je bez noge. Savršeno se dopunjuju, povezuje ih osobit pogled na život i bolest od koje boluju... Njihov zajednički put traje svega nekoliko mjeseci i kao svaka velika ljubavna priča
završava smrću. Ipak, ovo nije knjiga o smrti, već o ljubavi. O tome da junaci izbliza ne moraju biti onakvi
kakvima smo ih zamišljali, da svijet nije mjesto na kojem se ostvaruju želje i da istinska hrabrost ne mora uvijek
spasiti čovječanstvo. O tome da je i nekoliko mjeseci dovoljno vremena za proživjeti malu vječnost i da su neke
beskonačnosti veće od drugih. Originalna knjiga puna osjećaja napisana je s izvanrednim smislom za humor i
sarkazam, a zahvaljujući autorovom privpovjedačkom talentu ostavlja na čitaoca izniman dojam.

-Algoritam MK12.Gail Carriger
    Šarm I Špijunaža

Pročitala-uživala-evo:

Lako je naučiti dobar naklon. No naučiti nakloniti se i pritom baciti nož sasvim je druga stvar. Dobro došli u Školu za ubojite dame!
Sophronia je za svoju majku prava muka. Više je zanima rastavljanje satova i penjanje po drveću nego lijepo ponašanje, a obitelj se nada da javnost neće morati gledati njezin grozomoran naklon. Gospođa Temminnick očajnički želi da njezina kći postane prava dama pa Sophroniju upisuje u Akademiju mademoiselle Geraldine za izvrsne mlade dame.
No Sophronia ubrzo shvati da ta škola nije ono čemu se njezina majka nadala. U školimademoiselle Geraldine mlade djevojke uče kako postati dame..., ali ubojite. Naravno, uče o plesu, odijevanju i lijepome ponašanju, ali i o tome kako špijunirati i služiti se najlukavijim spletkama i diverzijama – dakako, sve na ljubazan način. Sophroniju i njezine prijateljice čeka uzbudljiva prva godina školovanja.
Prva knjiga iz serije romana za mlade nevjerojatno je uzbuljiva avantura o cepelinima, robotima, vukodlacima, vampirima i mladim damama koje će napraviti sve najneobičnije poteze kako bi dobile ono što žele.
I SIGURNO JE SAMO JEDNO – OVO JE PRIČA KAKVU JOŠ NISTE ČITALI!!
-Lumen

13.Rachel Hawkins
    Hekatina Škola

Također sam pročitala i zadnja stranica jednostavno ( ŠMRC ) , triologija :


Sophie Mercer otkrila je da je vještica.

Kad Sophie zbog nezgode privuče previše pozornosti zbog čarolije na školskoj zabavi, otac je kažnjava. Šalje je u Hekatinu školu – popravni dom za neposlušne vampire, vukodlake, vještice i vile te ostale metamorfe.
Njezinu iznenađenju nema kraja kad shvati da joj je cimerica vampirica te da se fatalno zaljubila u mladog vješca.
Oko Sophie počinju se plesti tajne od kojih se ledi krv u žilama, a ona sama mora se suočiti s najvećom prijetnjom: drevnim tajnim društvom koje je želi uništiti...

Škola koja se ne zaboravlja!
-Lumen


14. Cassandra Clare i Holly Black
     Željezni Ispit

Nisam pročitala , uskoro ću , ali sviđa mi se opis i Cassandra Clare , no i druga spisateljica je odlična:

Od dviju spisateljskih superzvijezda, Holly Black i Cassandre Clare, stiže Željezni ispit – sjajna knjiga za mlade u izdanju Egmonta.

U središtu pozornosti su učenici Magisteriuma, akademije za čarobnjake i sve one sa sklonošću prema magiji. U prvoj knjizi fantastične serije MAGISTERIUM mlade čitatelje očekuje uzbudljiva i očaravajuća priča, složeno istraživanje dobra i zla. Željezni ispit tek je početak, najveći ispit tek dolazi...

Većina djece dat će sve od sebe da položi Željezni ispit. No ne i Callum Hunt, dvanaestogodišnji dječak. On, naprotiv, čini sve kako ga ne bi položio jer otkad zna za sebe, otac mu govori da se kloni magije zato što je opasna. A prođe li na Željeznom ispitu i bude primljen u Magisterium, akademiju za čarobnjake, može očekivati samo loše stvari. Stoga Callum čini sve da na ispitu bude najgori – i to mu polazi za rukom. No ipak, majstor Rufus, na opće iznenađenje svih ali ne i Callumova oca, odabire Calluma za jednog od svojih šegrta. I tako dječaka sada očekuje Magisterium – u isto vrijeme uzbudljivo i zlokobno mjesto, mračno povezano s njegovom prošlošću, s mnoštvom zavojitih puteva koji vode prema njegovoj budućnosti. Željezni ispit samo je početak – najveći ispit tek dolazi…

Samo su odabrani pozvani na Željezni ispit. Svi su spremni dati sve od sebe da ga polože. Svi osim Calluma Hunta. Otkad zna za sebe, njegov otac Alastair govori mu da je magija opasna i da donosi samo nevolje. Call čini sve da na ispitu bude najgori – i to mu polazi za rukom. Unatoč tome i na iznenađenje svih osim Callova oca, majstor Rufus odabire Calla za jednog od svojih šegrta.
Dječak odlazi u zlokobni Magisterium, smješten u podzemnim špiljama Virginije. Ondje otkriva da je Magisterium nevjerojatno i uzbudljivo mjesto puno tajni i izazova. To je mjesto gdje Call prvi put u životu stječe prave prijatelje, Tamaru i Aarona, ali i mjesto na kojem će otkriti mračne tajne iz vlastite prošlosti. 

Uzbudljiv i neočekivan rasplet natjerat će sve čitatelje da preispitaju svoje poimanje dobra i zla.

„Napeta priča o sazrijevanju koja preuzima odlike žanra, ali čitatelja stalno drži u neizvjesnosti… Neobičan podzemni svijet Magisteriuma živo je dočaran, a splet zlokobnih otkrića ostavlja čitatelja u napetosti da što prije sazna što će se poslije zbiti.“ – Publishers Weekly

„Callum je sjajan sa svojim nesigurnostima i stalnim promišljanjima te nenadanim naletima hrabrosti… sigurno će se mnogu čitatelji prepoznati u njemu. Obećavajući početak kompleksnog istraživanja dobra i zla, odanosti i prijateljstva.“ – Kirkus 

„Autorice su u Magisteriumu kreirale jedinstven svijet, vješto izbjegavajući klišeje koji su doveli do zasićenosti čitatelja romanima o „školama za čarobnjake“ nastalih na valu popularnosti Harryja Pottera.“ – School Library Journal

-TisakMedia15. David Walliams
     Zla Zubarica


Knjiga za djecu ,ali svejedno odlična. Pročitajte. Evo , opet imamo o čemu se radi:

Gradom je zavladala tama. U gluho doba noći počinju se događati jako čudne stvari. Djeca bi prije spavanja stavila zub pod jastuk i uzbuđeno čekala da im Zubić-vila ostavi novčić.
Ujutro bi se probudila i ondje zatekla… mrtvog puža golaća. Živog pauka. Stotine i stotine uholaža koje gmižu i plaze pod jastukom.
Zlo ne spava.                                             
Ali tko, ili što, stoji iza toga?
Pročitaj ovu knjigu i doznat ćeš!
- Mozaik Knjiga


Slika mi je nekud pobjegla......

16.Marija Jurić-Zagorka
    Grička Vještica
Još čitam , super je doista , sviđa mi se ,nadam se da ,  će se svidjet i vama:


Grička vještica je ciklus romana hrvatske književnice Marije Jurić Zagorke.
Grička vještica nije jedan jedinstveni roman, nego ciklus romana od sedam svezaka. Prvi roman čuvenog ciklusa pod nazivom "Tajna krvavog mosta" počinje izlaziti1912. godine u Malim novinama, a tiska se u svescima. Uspjeh je tako živ da vlasnici tiskare, ne pitajući Mariju Jurić Zagorku, objavljuju na kraju romana da je to tek uvod i da će se uskoro pojaviti nastavak.
Zapregnuta u taj pripovjedačko-novinarski jaram, autorica piše iz dana u dan, te objavljuje uoči I. svjetskog rata (1913.-1914.) "Kontesu Neru", i "Malleus maleficarum". Poslije rata u "Novostima" i "Večeri" ostale romane koji se ideološki i tematski nadovezuju na one spomenute: "Dvorska kamarilla""Suparnica Marije Terezije" i "Buntovnik na prijestolju".

Dana 18. lipnja 1918. godine u HNK-u u Zagrebu izvedena je dramatizacija nadasve popularnog romana spisateljice Marije Jurić Zagorke "Grička vještica". Kazališna je uprava točno znala da će to djelo i na pozornici požnjeti nezapamćeni uspjeh. Priču o progonu vještica u Zagrebu autorica je odjenula u romantičarsko pustolovno ruho. Djelo je dalo veliki doprinos u opismenjavanju naših ljudi i izvan granica Hrvatske.
-Wikipedija
  Ovo je sve. Do idućeg posta. Vidimo se ( možda čak i danas ). I nije sponzorirano , da bar. <3

Bok,

disneylover.


tumblr

You Might Also Like

0 komentari

Hvala na komentaru ! 💘